Vervang je elektrische verwarming door een lucht-luchtwarmtepomp

Heb jij thuis een elektrische verwarming, maar ben je het beu om telkens een torenhoge elektriciteitsrekening toegestuurd te krijgen? Wil je graag duurzamer en milieuvriendelijker verwarmen? Dat kan!

Het is heel eenvoudig om van je elektrische verwarming over te schakelen op een duurzame variant. Een lucht-luchtwarmtepomp bijvoorbeeld is een investering die het hele jaar door loont.

Waarom een warmtepomp?

Een elektrische verwarming is duur in verbruik, heeft een laag rendement en de energie die gebruikt wordt, is meestal niet-hernieuwbaar.

Met een warmtepomp garandeer je op een voordelige en ecologisch verantwoorde manier steeds een aangename temperatuur in je woning. Zo’n installatie is maar liefst drie keer efficiënter dan een elektrische verwarming. Dat komt omdat een warmtepomp zijn energie voor drie vierde uit de natuur haalt. Bovendien is de CO2-uitstoot van een warmtepomp verwaarloosbaar.

Een veelgebruikt type warmtepomp is een lucht-luchtwarmtepomp. Die maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht om een woning te verwarmen. Bovendien kun je met dit type warmtepomp tijdens de zomer je huis ook koelen.

Wat is een lucht-luchtwarmtepomp precies?

De installatie bestaat uit twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. Om te verwarmen wordt via de buitenunit warmte uit de buitenlucht onttrokken en naar binnen geblazen om zo binnen steeds een aangenaam klimaat te voorzien. Een lucht-luchtwarmtepomp wordt voor 80% aangedreven door energie uit de lucht en werkt slechts voor 20% op elektriciteit. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar ook voor je energieverbruik.

Een lucht-luchtwarmtepomp is daarnaast een zeer flexibele oplossing. Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw kun je dit type warmtepomp probleemloos installeren. Een lucht-luchtwarmtepomp kun je ook afzonderlijk per kamer of per binnenunit bedienen, wat erg gebruiksvriendelijke is.

Jouw elektrische verwarming nu vervangen?

Contacteer ons voor meer info of stel hier je vraag.

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Is jouw elektrische verwarming aan vervanging toe? VM Technics verdubbelt nu de cashback op alle Daikin multi-split units. Deze Early Bird actie is geldig voor installaties opgestart tussen 10/01/2022 en 31/03/2022 en dit zolang de voorraad strekt. De aanvraag van de cashback gebeurt enkel via de Stand By Me website en dit uiterlijk tot 15/04/2022.

vervang je accumulatieverwarming door onze lucht-lucht warmtepompen

Welk systeem gebruiken we?

We werken steeds met een lucht-lucht warmtepomp, die warmte onttrekt aan de buitenlucht en deze als warme lucht de te verwarmen ruimtes inblaast. Dit systeem is voorzien van een ontdooiingstechniek en werkt doorgaans bij een buitentemperatuur van -15°C. Een lucht-lucht warmtepomp levert afhankelijk van de temperatuur 2 tot 4 keer meer energie dan het apparaat zelf nodig heeft.

In de zomer kan het proces van de lucht-lucht warmtepomp omgedraaid worden en kan de installatie functioneren als airconditioning systeem. De warmte van binnen wordt naar buiten afgevoerd en de koelvloeistof in het circuit stroomt dan in de andere richting. De oorspronkelijke verdamper is nu de condensor die de warmte uit de woning afgeeft aan de buitenlucht. Met een lucht-lucht warmtepomp heb je dus een constante temperatuur in elk seizoen.

Naast de koelfunctie tijdens de warme zomermaanden bieden onze airco’s ook nog enkele andere voordelen die we graag op een rijtje zetten:

Een aangename koelte in huis of op kantoor is geen overbodige luxe. Daardoor voelen we ons beter en presteren we beter.

De filtersystemen zorgen ervoor dat vervuilende deeltjes en overtollig vocht uit de lucht worden verwijderd voordat deze weer de ruimte wordt ingeblazen. Door te verwarmen (of koelen!) met een warmtepomp is niet alleen de temperatuur comfortabel, maar creëert u ook het hele jaar door een gezond binnenklimaat!

Vroeger durfden aircotoestellen wel eens luidruchtig te zijn, maar de nieuwe airco’s hebben een zeer stille werking.

Dit systeem is gemakkelijk te plaatsen en vergt weinig installatiekosten.